Studio Straal Alle blogs,Yoga en meer Yoga…ook iets voor mij?

Yoga…ook iets voor mij?

Je hoort steeds meer over yoga. Je leest het in de bladen. Misschien ken je vrienden die aan yoga doen. Toch wordt er nog niet veel over gesproken. Het verbaast me ook nog steeds hoeveel vooroordelen er zijn over yoga.

Zo hoor ik regelmatig: dat is niets voor mij want ik ben helemaal niet flexibel.

Komt het door al die yogaplaatjes van de meest moeilijke poses? Een yogi die op haar hoofd staat zonder hulpmiddel. Een gespierde man die zijn benen in zijn nek legt en er nog relaxed bij kan kijken. Een lenige vrouw waarbij je iets langer moet kijken om te zien hoe het allemaal zit en waarbij je denkt: dat moet een truc zijn!

Maar het gaat helemaal niet om de perfecte pose. Je kunt het zien als met hardlopen, ik loop ook graag een rondje hard. Maar ik ga nooit een hele marathon lopen (meer dan 42km!). En ik zal bij een hardloopevenement nooit als één van de eerste eindigen. Toch beleef ik veel plezier aan het trainen en ervaar ik de positieve effecten van het lopen.

Zo is het ook met yoga. Iedereen kan aan yoga doen. Maar er zijn maar een paar yogi’s die de moeilijkste poses kunnen uitvoeren.

En dat is ook niet het doel! Het bewust beoefenen van yoga is belangrijker dan het perfecte plaatje. Dus heb je kromme benen of kom je niet met je handen bij de vloer als je bukt: ga gerust aan yoga doen!

PS Ik ben op zoek naar plaatjes van echte mensen in gewone yogahoudingen. Heb jij een foto van jezelf en mag ik die op de website plaatsen? Wil je me mailen? Ik hoor graag van je!

Related Post