Studio Straal Mijn yogapad

Mijn yogapad

Al in mijn tienerjaren begon mijn eerste kennismaking met yoga. Het begon met houdingen na te doen van plaatjes uit een yogaboek van mijn moeder. Daarna is yoga nooit lang uit mijn leven geweest. Ik heb veel verschillende vormen gedaan.

In mijn zoektocht heb ik veel mogen leren van diverse yogadocenten, elk met hun eigen specialismen en kwaliteiten.  

De verschillende vormen van yoga die ik beoefende, pasten telkens bij mijn leven van dat moment. De redenen waarom ik yoga deed verschilden van o.a. de wens tot een strakker lichaam, meer vertrouwen in de bevalling tot rust in mijn hoofd en een gezond lijf houden. Fanatieke yoga wisselde ik af met rustigere vormen van yoga. En ‘zweverige yoga’ met meer nuchtere yoga. Hoewel de soort houdingen en de uitvoering van de houdingen verschilt per yoga vorm, was het effect dat de yoga op mij had duidelijk merkbaar. Dat positieve effect was een reden om steeds weer terug te keren naar yoga.

Het effect van yoga kon ik vooral merken na periodes dat ik minder aan yoga had gedaan. Zodra ik weer regelmatig lessen begon te volgen, merkte ik dat yoga doorwerkte in mijn hele lichaam en zelfs nog verder ging. Yoga werd steeds meer een onderdeel van mijn dagelijkse leven. Het helpt om mijn gedachtes tot rust te brengen, ik kan beter met lastige situaties omgaan en alles gaat me veel makkelijker af. Yoga brengt mij tegelijkertijd energie en rust.

Daarnaast voel ik me zoveel lekkerder in mijn lichaam, net alsof mijn lichaam en verjongingskuur heeft ondergaan.

Kortom door yoga ben ik een geduldiger, blijer en energieker persoon. En daar profiteert mijn hele omgeving van!

Graag wil ik jou ook laten kennismaken deze positieve effecten van yoga!

Ik vind het belangrijk om mij te blijven verdiepen in de theorie en praktijk van yoga. Daarom blijf ik naast yogadocent ook nog altijd een yogastudent. Om mijn kennis te verdiepen heb ik onder andere de volgende opleidingen en workshops gevolgd:

Teacher trainingen:

2018 – Yin Yoga I      Sandy Karsten

2019 – Yin Yoga II     Sandy Karsten

2019 – Stoel Yoga      Paula Jap Tjong

2020 – Yin Yoga IV   Sandy Karsten en Mariëlle Hebing (nog niet afgerond ivm Covid-19)

2021 – Yoga Nidra     Michelle Young

De Yin Yoga en Yoga Nidra opleidingen zijn erkend door de Yoga Alliance, het internationale kwaliteitskeurmerk voor yogadocenten.

Diverse workshops en trainingen:

  • Your Spine, Your Yoga – Bernie Clark
  • Melt-methode – Rob Beenker
  • Yin Yoga anatomie – Manja Weijers
  • Find your flow – Rob Koning