Studio Straal Yin Yoga

Yin Yoga

Yin yoga is een rustige vorm van yoga. De meeste houdingen worden liggend of zittend op de mat uitgevoerd. Als je Yin Yoga vaker beoefent dan merk je dat je lichaam comfortabeler aanvoelt.

De houdingen worden wat langer aangehouden. Dit kan de eerste paar lessen even wennen zijn, maar waarschijnlijk wil je daarna niet anders meer!

Yin yoga richt zich op het bindweefsel. Dit is weefsel wat overal in ons lichaam zit en wat alles met elkaar verbindt, een beschermende werking heeft en ons lichaam vorm geeft. De meeste vormen van yoga en sporten richten zich op de spieren . Ook leiden we vaak een actief leven, met veel herhaaldelijke beweging . Denk aan fysiek werk, maar ook zittend achter een bureau gebruiken we veel spieren en kunnen spanningen zich vastzetten. Yin yoga is dan ook een waardevolle aanvulling om dit te compenseren en de balans te helpen bewaren.

Hoewel de houdingen eenvoudig lijken, hebben ze een groot effect. Zo merk je dat je soepeler wordt en kunnen lichamelijke ongemakken minder worden of zelfs verdwijnen. Dat begint al direct na de Yin Yoga les. Je voelt je lichter, meer ontspannen en hebt een grotere glimlach op je gezicht. En daar doe je het voor!

Oh ja…Yin yoga is een heel toegankelijke manier van yoga, of je nu soepel of stijf bent. En geschikt voor alle leeftijden!

Zelf ervaren? Meld je aan voor een (proef) les.