Studio Straal Yoga Nidra

Yoga Nidra

Yoga Nidra (yoga van de slaap) is een vorm van yoga die vooral gericht is op ontspanning. Door het diepe niveau van ontspanning merk je al snel dat je meer bent uitgerust. Je bent helderder in je hoofd en kunt je beter concentreren. 

Er wordt wel eens gezegd dat 30 minuten Yoga Nidra gelijk staat aan 3 uur slaap….

Natuurlijk kun je niet letterlijk je slaap vervangen door Yoga Nidra, maar het heeft wel dezelfde voordelen als een paar uur goed slapen, namelijk:

  • Minder stressgevoelig; je kunt meer aan
  • Betere focus
  • Meer energie
  • Je voelt je blijer (misschien zelfs gelukkiger)

Het is heel laagdrempelig en je hebt er weinig voor nodig. Alleen een ruimte waar je je volledig kunt ontspannen en een telefoon of tablet waar je de Yoga Nidra op kunt beluisteren. Als je al eens in aanraking bent gekomen met mindfulness en meditatie, dan zullen bepaalde delen van de les je vertrouwd overkomen.

Natuurlijk kun je het prima thuis beoefenen, maar het heeft veel voordelen om er juist voor naar een yoga studio te gaan. Zo weet je zeker dat je niet gestoord kunt worden door huisgenoten of de bel en maak je er makkelijker tijd voor vrij (het staat immers vast in je agenda). Je komt in contact met andere mensen die dezelfde vorm van yoga beoefenen. Dat is niet alleen gezellig, maar je leert er ook veel van.

De grootste meerwaarde is misschien wel dat er een yogadocent aanwezig is om jou te begeleiden. Je docent kan je helpen door persoonlijke aanwijzingen te geven, waardoor jij het maximale uit je yogales haalt.

Probeer het gewoon een keer!

PS wil je een persoonlijk geschreven en ingesproken Yoga Nidra voor jezelf of voor iemand anders? Ook dat kan! Neem gerust contact op om te vragen naar de mogelijkheden.

Ook voor bedrijven.